se int

Våra produkter

Din varukorg

Kontakta oss

EmyLittle
Hedemora

Telefon: work+46 (0)73-788 57 85
Fakturera mig / Visa / Mastercard
Webbshop från E-butik.se

EmyLittle i pressen


Under våren 2011 har EmyLittles design synts både här och där, bland annat i Mama, ELLE interiör, Allt i Hemmet, Hänt Extra, Magasin M och i många fler tidningar och magasin. Och Svensk Damtidning har bloggat: http://bakomkulisserna.svenskdam.se/folklore-pimping/

Möbler.se har bloggat fint om vår snickarglädje "Love Birds": http://mobler.se/nyheter/formex-2011-snickargladje-fran-house-of-emy

Foton på emylittle.se: Copyright Fotograf Lillemor Kax och Emy Little, 2008-2011. 


PRESSMEDDELANDE AUGUSTI 2011

Trätradition på nytt vis. 


Monteringsklar snickarglädje från Dalarna. 


Smaka på ordet snickarglädje. Fokusera på glädjen  att dekorera förstukvisten och stugan. Glöm sågen och snickaren. Den monteringsklara snickarglädjen ”Love Birds” från systrarna Kax kan alla montera – addera bara skruv dragare och stege så blir stugan  helt ny. ”Love Birds” visas för första gången på Formex, 1–4 september 2011.


Att ta till vara traditioner, tillgängliggöra och modernisera dem i sin egen anda är systrarna Kax kall. Snickarglädjen ”Love Birds” är deras första design i trä. Känslan för materialet kommer från morfar Gösta som var timmerman i dalaskogarna. Utformningen är inspirerad av Hedemoraarkitekten Lars Israel Wahlman (1870–1952).  


– Wahlman är kanske inte så känd idag, men var på sin tid en framstående arkitekt som ritade allt från lantliga sommarställen och nationalromantiska villor till kyrkor och pampiga sagoslott som Tjolöholm, säger Karin L Kax som är föremålsantikvarie i botten, vi Hedemorabor växer upp med arvet efter Wahlman och hans arkitektur är närvarande i staden. 


– Vår mormor och morfar var kreativa i vardagen – hand arbete och hantverk för husbehov. Det här är vårt sätt att hylla både det vardagliga och det storslagna från Dalarna, säger Åsa Kax Ideberg som ritat “Love Birds”. 


”Love Birds” tillverkas i Sverige av björkplywood. 


För pressbilder och mer information: info@emylittle.se eller ring Åsa Kax Ideberg på 070-778 73 85....

Under 2008–2010 har EmyLittles design synts både här och där, bland annat i designtidskriften Form, Föräldrar & Barn, Mama, Vi Föräldrar, Amelia, Tidningen Vi, Året runt, Tidningen Hemslöjden, Lantbruksmagasinet, Land, Sköna Hem, Damernas Värld, Vårt Kungsholmen, Dalarnas Tidningar, Tidningen Turist, Magasinet Siljan och DalaDemokraten. Vi har också varit med i SVT:s Rapport, Eftersnack i lokal-tv Gävle/Dalarna, Radio Dalarna, Radio Stockholm och på flera bloggar, till exempel kurbits.nu, Mias Shopping, Robins garderob och Linda Skugges blogg på amelia.se.

SE OSS PÅ RAPPORT (12/8 2010)
http://svtplay.se/v/2104973/rapport/12_8_19_30 (ca 24 minuter in i sändningen)

HÖR OSS I RADIO STOCKHOLM
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=739

LÄS OM OSS I DALARNAS TIDNINGAR
http:www.dt.se/nyheter/hedemora/article716143.ece

För pressbilder och mer information: info@emylittle.se eller ring Åsa Kax Ideberg på 070-778 73 85.

Foton på emylittle.se: Copyright Fotograf Lillemor Kax och Emy Little, 2008-2010.